House of Elliott

House of Elliottin korut Twist verkkokaupasta. Ilmainen toimitus jopa samana päivänä. Ilmainen palautus.

Suomalainen House of Elliott on tunnettu trendikkäistä, mutta samalla klassisen tyylikkäistä helmikoruistaan. Laadukkaat helmikorut ovat sekä arvostettu merkkipäivälahja että monipuolinen liikelahja.

Helmitalon tarina alkaa Kiinasta

Helmitalo House of Elliottin tarina alkaa Kiinan pääkaupungista Pekingistä 1990-luvun alussa. Siihen aikaa kaupungissa asui kauniista esineistä ja ennen kaikkea tyylikkäistä ja laadukkaista koruista pitävä Liisa Rantakari-Elliott. Liisan tyylikkäät helmikorut saivat ansaittua huomiota hänen ystäväpiirissään Suomessa, ja moni kyseli, voisiko hän tuoda koruja myös Suomeen.

– Olin brittiläisen ystäväni kautta tutustunut Pekingin helmimarkkinoiden kuningattareen, kiinalaiseen rouvaan, joka kauppasi vain laadukkaimpia helmiä. Häneltä ostin omat koruni, joihin myös ystäväni ihastuivat. Olin heille jonkin aikaa helmikorujen hovihankkija, mutta lopulta tieto koruista vuoti eteenpäin ja kyselyitä tuli niin paljon, että päätin perustaa yrityksen ja ryhtyä suunnittelemaan ja tuoman maahan laadukkaita helmistä ja puolijalokivistä valmistettuja koruja, Liisa kertoo. Tänä päivänä tuo kiinalainen helmikauppiasrouva on miljonääri ja hänellä on oma helmimyymälä Pekingissä. Siellä asioi muun muassa Venäjän presidentti Vladimir Putin. House of Elliott puolestaan suunnittelee laajentumista kansainvälisille markkinoille.

– Meillä on kansainvälisestikin ainutlaatuinen muotokieli ja laatu koruissamme. Niille on kysyntää myös Suomen ulkopuolella, Liisa kuvailee.

Laatu ennen kaikkea

House of Elliottin korujen lähtökohtana ovat ensiluokkaiset viljellyt helmet ja erilaiset puolijalokivet, kuten ametisti, jaspis, jade ja akaatti. Liisa suunnittelee itse korut tiiminsä kanssa, ja ne valmistetaan käsityönä Kiinassa. Siellä Liisa vierailee useamman kerran vuodessa valitsemassa koruissa käytettävät helmet sekä valvomassa korujen laatua.

– Monella on vielä tänäkin päivänä vääristynyt käsitys kiinalaisen käsityön laadusta. Kiinassa ei todellakaan valmisteta pelkästään halpaa rihkamaa, vaan siellä on jäljellä harvinaislaatuista käsityöosaamista, jota ei enää monesta maasta löydy, Liisa kertoo.

Sama yritys, joka valmistaa Kiinassa House of Elliottin korut, tekee tuotteita myös maailman huippubrändeille. Korujen laadusta kertoo sekin, että House of Elliott antaa niille takuun. Jos helminauha katkeaa, sen voi lähettää yritykseen uudelleen solmittavaksi.